רכישת דירה עם שוכרים – כיצד לנהוג?
בשעה טובה ומוצלחת, לאחר חיפושים רבים, מצאתם דירה לרכישה, אולם במסגרת המשא ומתן המסחרי, הבנתם כי בדירה גרים שוכרים אשר אינם מתפנים מהדירה ביום חתימת הסכם המכר.
כיצד עליכם לנהוג?
ראשית, עליכם לעדכן את עורך הדין שלכם על העובדה שמדובר בדירה נרכשת אשר מושכרת לשוכרים. היוועצו עמו באשר להשלכות והסיכונים הכרוכים בכך, וכיצד הוא יוכל לסייע לכם ולתת לכם את ההגנות הטובות ביותר אשר ישמרו על הזכויות שלכם בדירה הנרכשת.
שנית, יש להבחין בהסכם המכר, בין תאריך המסירה של החזקה המשפטית על הדירה ובין תאריך מסירת החזקה הפיזית על הדירה. במקרה של רכישת דירה בה מתגוררים שוכרים אשר ימשיכו לגור בדירה גם לאחר העברת מלוא התמורה, ניתן יהיה להעביר את החזקה המשפטית של הדירה קרי הבעלות בפנקס הבתים המשותפים (נסח הטאבו) כך שהדירה כעת תהיה בבעלותכם המשפטית אך בסופו של התהליך תהיה גם בחזקתכם הפיזית.
במידה ותהיו מעוניינים לקבל הן את החזקה המשפטית והן את החזקה הפיזית בדירה שרכשתם יחד, ניתן יהיה לדחות את התמורה בהתאם למועד בו תסתיים השכירות ו/או לחילופין לדרוש את סיום הסכם השכירות ביום בו תועבר מלוא התמורה למוכרים.
שלישית, בקשו מהמוכרים לקבל העתק של חוזה השכירות על מכלול נספחיו (כולל נסח טאבו) כדי לבחון מקרוב את הוראותיו השונות. בדקו, האם השכירות היא מוגנת או בלתי מוגנת? בדקו, מתי תקופת השכירות מסתיימת? בדקו, האם ניתנה לשוכרים אופציה להארכתה? בדקו, האם יש קנס לדרישה על סיום מוקדם של השכירות? ועוד.
רביעית, וודאו שהנכם יכולים לקבל את הדירה בזמן ובמועד הפינוי הנקוב בהסכם. החשש הגדול ביותר, שחוסר תקשורת והבנה בין המוכרים לשוכרים תבוא על חשבונכם ועל התוכניות שלכם לעבור לדירה במועד העברת הבעלות וסיום השכירות.